Förberedning av Low & Slowgrillad hel Entrecôte
Kategori: BBQ Grillning
Dagens projekt blir helgrillad Entrecôte
Du behöver:
1 hel bit Entrecôte , flingsalt och svartpeppar.
Till Rubben:
1 dl paprikapulver
0,75 dl finmalt kaffe
2 msk chilipulver
2 msk Muscovadosocker
1 msk senapspulver
1 msk gourmetsalt
1 msk färskmalen svartpeppar
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
2 tsk malen ingefära
Rubba köttbiten ordentligt.
Låt den rubbade entrecôten stå i rumstemperatur i ca 1 h
Under tiden gör i ordning grillen för low & slow, 100-125 grader.
Lägg på köttbiten låt grilla tills du nått en innertemperatur på 55 grader om du vill ha den rare, 60 gader för medium och 65 för well done - (Jag brukar plocka min vid 58 grader)
Låt vila i folie minst en kvart. Skär upp i skivor och servera med valfria tillbehör.
1 hel bit Entrecôte , flingsalt och svartpeppar.
Till Rubben:
1 dl paprikapulver
0,75 dl finmalt kaffe
2 msk chilipulver
2 msk Muscovadosocker
1 msk senapspulver
1 msk gourmetsalt
1 msk färskmalen svartpeppar
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
2 tsk malen ingefära
Rubba köttbiten ordentligt.
Låt den rubbade entrecôten stå i rumstemperatur i ca 1 h
Under tiden gör i ordning grillen för low & slow, 100-125 grader.
Lägg på köttbiten låt grilla tills du nått en innertemperatur på 55 grader om du vill ha den rare, 60 gader för medium och 65 för well done - (Jag brukar plocka min vid 58 grader)
Låt vila i folie minst en kvart. Skär upp i skivor och servera med valfria tillbehör.




