Texas bbq chicken wings
Kategori: BBQ Grillning
BBQ grillade texas wings rökta med äppelflis serverades med en bbq-dip gjord på vitlök och ingefära.
Började med att blötlägga en näve äppelflis i ca 30 min samt förbereda grillen för indirekt grillning på ca 120 grader.
Bbq-dip du behöver följande:
1 gul lök
1 msk olivolja
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk vitlök, pressad
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 dl farinsocker
1 dl soja
1 dl balsamvinäger
1 förp krossade tomater
salt och peppar
1 msk olivolja
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk vitlök, pressad
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 dl farinsocker
1 dl soja
1 dl balsamvinäger
1 förp krossade tomater
salt och peppar
- Skala och finhacka lök. Stek den mjuk i olja. Lägg i resterande ingredienser och koka ca 30 minuter tills såsen tjocknat.
- Smaka ev. av med mer salt, vinäger, soja eller socker.
- Tips! Koktiden bestämmer tjockleken på såsen. Ju längre den kokar, desto tjockare blir den.
Kycklingen är klar när köttet släpper från benen ca 45 - 60 min
Tips: När skinnet ser krispigt, gyllene och perfekt ut, kolla att innertemperaturen är 82°C! Detta är den rekommenderade innertemperaturen för kycklingdetaljer med ben.






