stayfocused.webblogg.se

Grill & Träning

Pluma med grillad spetskål och smör

Kategori: Grillat

Igår serveras det Pluma från grillen med grillad spetskål och smör
http://www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/gris/pluma/
 
Vid grillen:
Se till att grillen har hög värme ca 200 - 230 grader. Grilla pluman och spetskålen på direkt värme. Se till att spetskålen grillas på snittytan, när du fått färg på de båda sidorna på spetskålen och pluman har fått en fin grillad yta runt om placera de bägge på indirekt värme och sänk temperaturen till ca 150 grader. Se till att spetskålen ligger med snittytan uppåt fördela smöret och låt det smälta. När pluman har kommit upp till ca 67 grader och spetskålen börjar bli lite mjuk så är det färdigt. - Salta och peppra.
 
Tips:
Skär pluman tunt, tillsätt gärna lite mer smör på spetskålen.