stayfocused.webblogg.se

Grill & Träning

Vilken kol ska man använda till grillen?

Kategori: Grillat

Vanligt grillkol i påsar från matvaruaffären är bra om man ska grilla några korvar eller hamburgare. Det är lätt att tända, blir snabbt glöd och dör lika fort igen. Om det är seriös värme under kort period man är på jakt efter är det rätt alternativ. Numera köper jag alltid lite bättre kvalité på mitt grillkol här har jag 2 olika sorter av kol beroende på om jag grilla med hög värme eller köra BBQ många timmar på låg temperatur.
 
Träkol gjord av träslag Quebracho Blanco från Argentina. Den hårda strukturen ger lång brinntid och hög temperatur. Detta gör det här träkolet extremt lämpligt för alla typer av keramiska grillar stora fina bitar och det hårdaste träslaget I världen som brinner länge.
 
Hot & Fast
 
 
Low & Slow
 
Pitmaster Marabu från Cuba är en unik träkol som kännetecknas av träets hårda och täta struktur, vilket ger hög temperatur och en lång brinntid.
 
Långa sessioner på restaurang eller långsam indirekt tillagning är utmärkt för detta kolval. Mycket liten doft och smak, helt ren från tillsatser och kemikalier.
 
Helt klart skillnad på storlek på kol och passar bra till BBQ under många timmar.