stayfocused.webblogg.se

Grill & Träning

Förberedning av Low & Slowgrillad hel Entrecôte

Kategori: BBQ Grillning

Dagens projekt blir helgrillad Entrecôte
 
Du behöver:
    1 hel bit Entrecôte , flingsalt och svartpeppar.

Till Rubben:

    1 dl paprikapulver
    0,75 dl finmalt kaffe
    2 msk chilipulver
    2 msk Muscovadosocker
    1 msk senapspulver
    1 msk gourmetsalt
    1 msk färskmalen svartpeppar
    1 msk malen koriander
    1 msk torkad oregano
    2 tsk malen ingefära


Rubba köttbiten ordentligt.
Låt den rubbade entrecôten stå i rumstemperatur i ca 1 h
Under tiden gör i ordning grillen för low & slow, 100-125 grader.
Lägg på köttbiten låt grilla tills du nått en innertemperatur på 55 grader om du vill ha den rare, 60 gader för medium och 65 för well done - (Jag brukar plocka min vid 58 grader)
Låt vila i folie minst en kvart. Skär upp i skivor och servera med valfria tillbehör.