Dillkyckling med potatis
Kategori: Träning
Hej bloggen
Veckans matlådor är nu klara det blir dillkyckling med potatis. Varje låda väger ca 750 gram och innehåller 250 gram kycklingfile och 300 gram potatis.
8 portioner
- 2000 g kycklingfilé
- 2 morötter
- dill
- 1 1/2 liter buljong
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- 3 msk ättika
- 3 tsk socker
- maizenaredning
- Till servering: kokt eller ugnsrostad potatis
- Skär kycklingfiléerna i bitar som är ett par centimeter stora. Skala och slanta morötterna. Bryt av de grövsta stjälkarna från dillen. Koka upp buljongen och lägg i kycklingen. Låt koka i två minuter och skumma sedan av ytan med en sked. Häll i morötter och stjälkarna från dillen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Lyft ur dillstjälkarna och tillsätt grädde, ättika och socker. Koka upp och red av med lite maizena utspätt i en skvätt vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med kokt eller ugnsrostad potatis.
