stayfocused.webblogg.se

Grill & Träning

Grillad ankbröst med broccoligratäng

Kategori: BBQ Grillning

Skåra fettsidan på ankbrösten och krydda rejält med salt och peppar. Grilla med fettsidan ner direkt över glöden. (Ankfett brinner bra så var beredd med locket…)
När man fått en fin grillyta på båda sidor detta tar ca 1 min på varje sida läggs köttet i aluminiumfolie tillsammans med lite smör pressad apelsinsaft och honung. Vik sedan ihop till ett tätt paket, och låt grilla på indirekt värme till köttet har en innertemperatur på ca 58-59 C. Låt vila ca 10 min, därefter skär ni upp dem i fina skivor på en skärbräda.

Här serverad ankbröstet tillsammans med  broccoligratäng och ett gott rött vin.
http://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/santa-tresa-frappato-242501
 
 
Kommentera inlägget här: