Den nya briketten
Kategori: Allmänt
Det finns briketter och så finns det Webers briketter, som helt klart är mitt favoritval när det är dags att tillaga mat på grillen enligt "low & slow". Webers briketter är lite dyrare, men med den höga kvalitén i form av jämn temperatur under lång tid så är det ett självklart val. Briketterna är tillverkade av hårt pressat trä, vatten och stärkelse som är 100 % vegetabilisk. Att briketterna är framställda av träkol och utan kemikalier bidrar till att de är garanterat luktfria och att maten på gallret får den där äkta kolgrillssmaken. Eftersom briketten har pressats hårt med ett tryck på hela 50 ton är den extremt kompakt. Det ger optimal glöd som räcker längre. Med dessa briketter kan du grilla i 3 timmar på en full skorstenständare. När jag ändå passade på att köpa briketter köpte jag lite nya rökflis flisen avger en kraftig och skarp baconaktig röksmak som gör sig perfekt till i synnerhet nötkött, fläskkött och vilt.

FrökenTV, bloggen om tv och film säger:
Bloggadress: http://efji.blogg.se/
nice