stayfocused.webblogg.se

Grill & Träning

Pulled beef på högrev

Kategori: BBQ Grillning

Hej bloggen.
Då var man igång med grillningen igen, vad gör en man mer lycklig än att få grilla under många timmar. Idag ska det bli pulled beef på högrev, det är en smakrik variant på pulled pork med nötkött istället för fläsk. Detta kommer ta många timmar jag räknar att på ca 130 grader tar det 8 - 10 timmar innan köttet har nått en innertemperatur på 95 grader sedan drar man isär köttet med 2 gafflar. Det gäller dock att inte stressa köttet utan ha full koll på den låga temperaturen så köttet inte blir torrt och tråkigt utan saftigt och mört. Till dagens projekt så skippade jag rökspån som jag annars oftast brukar använda vid BBQ sedan körde jag en mix av dessa kryddor nedan.
  • 1 dl paprikapulver
  • 1/2 dl salt
  • 2 msk senapspulver
  • 1/2 dl spiskummin
  • 2 msk mald svartpeppar
  • 1/2 dl vitlökspulver
  • 2 msk cayennepeppar
  • 1/2 dl strösocker
  • 0,75 dl finmalt kaffe
  • 2 msk chilipulver
  • 2 msk Muscovadosocker
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk gourmetsalt
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk malen ingefära
 
 
 
Kommentera inlägget här: