stayfocused.webblogg.se

Grill & Träning

Grillad secreto iberico

Kategori: Grillat

Secreto Iberico (Grisens hemlighet) från rasen Pata Negra.

Secreto Iberico är en centimetertjock köttbit som sitter gömd i grisens hals inbäddad i späck, vilket ger den en hög fettmarmorering och blir mycket mör.

Salt och nymalen peppar är egentligen de enda kryddor du behöver. Skär gärna köttet i tunna skivor, mot fibrerna, före servering. Då blir upplevelsen ännu läckrare.

Hur lagar man Secreto Iberico?

Krångla inte till det. Det bästa sättet att laga grisens hemlighet är att grilla eller steka den. Behandla den som om du skulle ha en fin, välmarmorerad entrecote – men glöm inte att styckdetaljen är tunn och snabbt blir genomstekt. Den behöver bara någon minut på hög värme på varje sida.

 
 

 

 

 

 

Kommentera inlägget här: