stayfocused.webblogg.se

Grill & Träning

Julskinka på grillen

Kategori: Allmänt

Kan man göra en julskinka på grillen? Klart detta måste ju testas på min weber klotgrill.
10% saltlake :
1 liter vatten
1 dl grovt salt utan jod
2  msk strösocker

Koka upp vattnet och rör ner sockret och saltet tills allt är upplöst.
Låt saltlagen svalna.

Köpte en färsk skinka som legat i saltlagen 7 dagar avsköljd och klar injicerades den med äppeljuice. Grillen förberedes för indirekt grillning (125-150 graders temperatur) och första timmen röktes den med webers äppleflis. 
 
Skinkan var klar när den nått en innertemperatur på 68 grader.
 
Sedan fick den svalna i folie (Tänk på att - Temperaturen fortsätter stiga efter att du tagit ut skinkan. Ju större skinka desto mer stiger den)

Detta är ett av två försök att få till den perfekt julskinkan, griljeringen hoppar jag över i detta skede för att inte fördärva julkänslan.

 
Kommentera inlägget här: