stayfocused.webblogg.se
Gyros på Rotisserie
Gyros på Rotisserie:

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré (för gyros) eller nötkött som rostbiff, innanlår, entrecote eller kycklingfilé
  • 0,5 dl matolja eller olivolja
  • 0,5 dl mörk söt soja som ketjap manis
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk sambal oelek chili
  • 1 msk mald spiskummin
  • Salt och svartpeppar
  • 1 tsk oregano (valfritt)
  • 2 msk citronsaft (valfritt)
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Indirekt grillning ca 4 timmar på låg temperatur (130 grader)

karrén behöver lite högre innertemperatur, mellan 75 och 80 grader eftersom fettet annars kan kännas lite obehagligt i munnen.

Marinerad 2 dygn i kylen

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress