En av årets trender är att laga mat med saltsten. Saltstenen består av 100 procent naturligt kristallsalt från Himalaya, och är både ett grilltillbehör, smaksättare och vacker. Men... hur använder man den?
När du lagar mat med saltsten lyfts råvarornas naturliga smaker fram och ger en fin saltbalans. Den kan användas både varm och kyld, för tillagning och för servering.
-
Grillen
Grilla med saltsten. Placera den på grillen med låg temperatur och lägg på locket. Låt sedan stenen värmas upp långsamt. Vid för snabb uppvärmning kan saltstenen spricka och därför bör du starta på låg värme för att sedan succesivt höja temperaturen.
När den är tillräckligt varm kan du lägga på det du önskar grilla; kött, fågel, fisk, grönsaker eller frukt – bara du sätter gränserna
Källa: https://www.ica.se/buffe/artikel/saltsten-for-matlagning/


Inget extra salt utan bara några drag på pepparkvarnen och köttet blir perfekt.

0